Over Ons

Algemeen

De Stichting Ghana schoolsupport is opgericht op 13-10-2015 in Bilthoven.
Oprichters: Indra & John van Deemter 

ANBI status: Per 01-12-2015 heeft de Belastingdienst de ANBI-status toegekend.

Adres: Koppellaan 6, 3721 PE, Bilthoven
Telefoon: 030 2252467
Emailadres: info@ghanaschoolsupport.nl

Bestuur in Nederland

Indra van Deemter Voorzitter
Esther Aniwaa Algemeen bestuurslid
John van Deemter Adviseur
Els Bonten Penningmeester

Bestuur in Ghana

Anane Korsah
Kwame Darko

NGO / Committee of headmasters in Ghana

Webbeheerder

Els Bonten

Partners en samenwerkingsverbanden met:

Emmaus Bilthoven / Domstad
Basisschool en Voortgezet onderwijs De Werkplaats Kindergemeenschap te Bilthoven
EkoPLaza Bilthoven
Moos Vintage & cadeaus
St. Willems-Koop fonds
Triodos Foundation te Zeist
Bilthovense Boekwinkel
Biblionef Ghana
Lokale schoolbesturen in Ghana.

Ons verhaal

Wat begon met vakantieplannen aan de keukentafel, leidde tot een indrukwekkende rondreis door Ghana en groeide uit tot een band met de regio Sefwi Bekwai en het oprichten van de Stichting Ghana schoolsupport.

Een bescheiden begin

Grote dingen beginnen meestal klein. Ons verhaal begon aan de keukentafel met het plannen van een vakantie naar Ghana in West Afrika. Ik kon op dat moment niet vermoeden dat het diner dat ik bereid had voor mijn gezin en onze gast zou leiden tot de Stichting Ghana schoolsupport.
Ik kwam via mijn werk in contact met een Ghanese student, Samual Sampene Ampofo, die studeert aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens het eten ontstond het idee dat wij tijdens onze reis een bezoek zouden brengen aan zijn geboortedorp en aan de school waar hij zijn basisopleiding heeft gekregen.
Samen met mijn man John en kinderen Sacha en Hannah verzamelden we dingen zoals kleding, schoenen en toiletartikelen om te doneren aan de school in Sefwi Bekwai. Tijdens ons bezoek kregen we een goed beeld van de enorme tekorten aan materialen waar de school mee kampt.

Missie

De missie van de Stichting Ghana schoolsupport is het bestrijden van armoede in Ghana. Dit doen wij door bij te dragen aan het verbeteren van de leeromgeving op school en door het verbeteren van de hygi├źnische omstandigheden.

Doel

De stichting probeert haar doel te bereiken door :
het opzetten van kleinschalige projecten in samenwerking met de lokale gemeenschappen in Ghana, waardoor de kwaliteit van gezondheidsomstandigheden en leeromgeving op scholen voor kinderen zal worden verhoogd.
het installeren van toiletgebouwen, alsmede het realiseren van (drink)watervoorziening en wasgelegenheid.
het helpen verbeteren van de schoolvoorzieningen zoals aanschaf van schoolmeubilair (tafels en stoelen), boeken en andere leermiddelen, maar ook het verbeteren van de schoolgebouwen en terreinen, welke verbeteringen dienen te worden gerealiseerd met inzet van de plaatselijke bevolking (werkvoorziening) en plaatselijk aangeschafte materialen.